Ice'N'Go Kft.

A jégkrémek új generációja

Vanília, csokoládé, pisztácia – nyaranta Dunát lehet rekeszteni a különböző jégkrémekkel, fagylaltokkal. De mi történik akkor, ha a hűsítő finomságot nem a megszokott tölcsérben, hanem apró, színes jéggolyók formájában tálalják? Erről szól az ICE'N'GO története. A jégbe hűtött sikersztori Siófokról indult, a cég ma már 14 európai országban van jelen.

Az ICE’N’GO egyedi, 3–5 milliméteres jéggolyókból álló, szuperprémiumnak számító jégkrém, amely különleges formájával, vidám színeivel és intenzív ízélményével kitűnik a hagyományos jeges finomságok közül. A termék papírpohárban, baseballsapka formájú kiszerelésben, illetve előre csomagolt „Baggy” változatban is kapható.


A cég története egy amerikai mikrobiológus találmányához nyúlik vissza: 2003–2005 körül ő dolgozta ki azt a kriogén eljárást, amellyel (a joghurtkultúrákat cseppfolyós nitrogénbe mártva) -197 Celsius-fokon apró jégkristályokká fagyasztják a fagylaltot. A magyar tulajdonú ICE’N’GO Kft. 2008-ban indult, azzal a céllal, hogy a különleges jégkrémfajtát meghonosítsa itthon és a kontinensen.


„Az első lépések nehezen mentek, mert a termék ízvilága nem működött Magyarországon, az amerikai receptúra nem passzolt a helyi ízléshez. Ezen változtatnunk kellett, utána jöhetett a terjeszkedés” – meséli Kovács Attila Zsolt alapító ügyvezető. A hálózatot úgy kezdték építeni, hogy először saját referenciahelyeket hoztak létre állatkertekben, vidámparkokban.


A termék különlegessége nemcsak a formájában, hanem a gyártáskor felhasznált alapanyagok minőségében is rejlik: a jégkrémek kizárólag természetes alapanyagokból (tejből, tejszínből, gyümölcsökből és természetes színezékekből) készülnek. A kriogén technológia révén sokkal intenzívebb ízélményt biztosítanak, mint a hagyományos fagyik. A szállítás speciális szárazjéggel történik, a logisztikát teljes egészében a cég bonyolítja le – itthon és külföldön egyaránt.


„Jelenleg 12 országba szállítunk, az árbevételünk 60 százaléka már külföldről származik. A logisztikát teljes egészében mi intézzük” – mondja a cégvezető. Olyan dobozokat használnak, amelyekben 48 órán keresztül is biztosított a -35 Celsius-fokos hőmérséklet. 


Jelenleg egy saját fejlesztésű fagylaltautomatán dolgoznak, ezzel új értékesítési irányba indulnának el. A fejlesztést saját forrásokból finanszírozzák, terveik megvalósításához nem szeretnének hitelt felvenni. Az ICE'N'GO Kft. így is megmutatta, hogy némi fantáziával egy hétköznapi finomságba is lehet innovációt vinni.


Fotón szerepel: Kovács Attila • CEO